top of page

Acerca de

G4.jpg

RENGJØRING

Rengjøring, vask og vedlikehold
av gjerder, levegg og rekkverk

Våre vedlikeholdsfrie produkter krever – utover rengjøring/vask – ingen annen vedlikehold for å holde produktene holdbare og pene i mange, mange år!


Vi anbefaler å vaske våre gjerder – ved behov - med bruk av eks.vis. rimeligst mulig bilvask m/voks. Vi har kunder som bruker dette på høsten og våren som sier da at gjerde/rekkverk er like fint som da det ble montert som nytt!


Hvor ofte en bør/skal vaske er avhengig av flere forhold, bl.a. hvor utsatt det er for skitt og forurensninger for øvrig.


Et rekkverk på en veranda er mere i øyensyn enn et stakitt-gjerde som står eks.vis 20 meter borte – og vil av den grunn kanskje «kreve» mere renhold.


Vi har etter hvert fått høstet diverse erfaringer fra våre kunder som har funnet sin «løsning» på «hva som funker best» - og nedenfor skisseres en del av disse «løsninger» - utover ordinære husholdnings vaskemidler - som følgende - men felles for samtlige «løsninger» er at en må «gnikke noe» for å få fjernet gjenstridig forurensninger som sitter godt!

 • Det finnes en rekke plast-rengjørings produkter fra forskjellige produsenter.

 • Vi selger en Gjerde Vask/Rens – konsentrat som en del mener fungerer godt i f.m. høytrykksspyling.
  NB! Husk å ha tilstrekkelig dyse avstand til overflaten for å ikke skade gjerde/rekkverk.

 • Typiske båt-polish produkter er der noen som «sverger til».

 • Klorin blandet sammen med ordinære vaskemidler – kan også være egnet til svært «gjenstridige» sorte «renner». Her må man gjerne prøve seg frem med %-vis inn dosert klorin – og husk å da etter skylle med rikelig mengder rent vann. For å unngå at overflaten blir matt – anbefales det da her å vaske etterpå med bilvask m/voks.

 • Etter en grundig vask er det noen som gjør seg «umaken» ved å bruke bilvoks på gjerde/rekkverk hver 2.- 3. år – og sier at skitten nærmest spyles bort av seg selv ved regnvær.
   

En skal påse å ikke bruke sterke kjemikalier som kan etse samt vaskemidler med skurende eller slipende effekt som igjen vil evt. utgjøre skader som ikke vil dekkes av vår garanti.
 

Som De kan forstå er der ingen «fasit-svar» på dette spørsmålet og en kan hver for seg finne sin «løsning» som «funker best» - ut fra forholdene der hvor en bor.

Har du spørsmål om vask?

Ta gjerne kontakt med oss om du har noen spørsmål om ditt gjerde.

 • Facebook
 • Instagram
bottom of page